Kjøkkenmaskiner og foodprosessorer – sammenligning

Enten du lager fersk mat med en stram tidsplan, eller lager fantastiske bakverk – en god kjøkkenmaskin eller foodprosessor kan være uvurderlig. Det finnes ingen riktig eller gal måte å tilberede eller lage mat på, men det er viktig å sørge for at du investerer i den rette kjøkkenhjelperen. Her er en introduksjon til noen av de flotte funksjonene som er tilgjengelige – og hvordan de kan fungere med måten du lager mat, spiser og lever på.

/medias/Stand-Mixer-vs-Food-Processor-Image-compressed-.jpg?context=bWFzdGVyfHJvb3R8MzA4NDE4fGltYWdlL2pwZWd8YURRd0wyaGhZaTh4TVRVNE5UQTNPRE01TkRreE1DOVRkR0Z1WkNCTmFYaGxjaUIyY3lCR2IyOWtJRkJ5YjJObGMzTnZjaUJKYldGblpTQW9ZMjl0Y0hKbGMzTmxaQ2t1YW5CbnxiN2VlNjMwOWRhODZiOWIxNzk3NDlkYmVjYmI2MDQ3NWRjMDUwMDIxYmY3YjNhZWU4ZGViOGIyNDllZGZjNjE2

Hva er forskjellen mellom en kjøkkenmaskin og en foodprosessor?

En kjøkkenmaskiner den ultimate maskinen for bakere og gir deg friheten og allsidigheten til å lage alle slags vakre bakverk når du vil – med mye mer presisjon og mye mindre innsats enn å gjøre det for hånd. Det er mange tilbehør for andre oppgaver også – vi lager til og med miksere som lar deg varmebehandle mat i bollen.
​​​​​​​
En foodprosessorer er den perfekte kjøkkenassistenten i hverdagen, som sparer deg både tid og krefter ved matlagingen. 

Men hvilken er riktig for deg? For å hjelpe deg med å bestemme deg, har vi tatt en titt på de tingene som er viktigst for ulike kokker.
 
Stand Mixer vs Food Processor Image 2.jpg Stand Mixer vs Food Processor Image 2.jpg

Elsker du å bake?

En kjøkkenmaskin kan hjelpe deg med å få mer ut av bakingen, og lage mat som andre vil elske. De mange alternativene og funksjonene i serien vår inkluderer variabel hastighet, belysning i bollen, innebygd vekt og oppvarming, pluss fem skål-verktøy – en fløtevisp, elteverktøy, visp, deigkrok og vår K-Beater, for å sikre at alt fra en fjærlett souffle tilé favorittbrødet ditt er innenfor rekkevidde. 

Selv om kjøkkenmaskiner er et must hvis du elsker baking, vil en foodprosessor også tilby verktøy og funksjoner som digital vekt (unikt for Kenwood), for å gi deg en god miks for enklere baking. 

Trenger du å spare tid?

Foodprosessorer gjør det enkelt å hakke, raspe og skjære. Ideelle for å lage middag til familien når tiden er knapp, samtidig som du likevel vil vite at alle ingrediensene er ferske. Våre MultiPro-foodprosessorer er designet med det originale alt-i-ett-systemet. Hvilket betyr at du enkelt kan bytte hovedskålen med en blender og du kan tilberede alt fra grønnsakstallerkener til juice, alt med samme enhet. Og når du er ferdig, er våre foodprosessorer enkle å rengjøre og oppbevare.
​​​​​​​
Kjøkkenmaskiner kan også spare deg mye tid på kjøkkenet – med verktøy og tilbehør for å håndtere knaing, veiing underveis, laging av bakverk og en rekke andre jobber. 

Vil du gjøre tøffere bakejobber enklere?

Kjøkkenmaskiner kan enkelt håndtere bakejobbene som vil gi deg vondt i armene hvis du må gjøre dem manuelt – fra å kna brød til store partier med kakedeig. Vi designer også skåler med opptil 7-liters kapasitet, så det er god plass til å blande mer på én gang. Samtidig, for å gjøre livet enda enklere, vil de forhåndsinnstilte SimpleTouch™-programmene på noen av mikserne våre la deg stille inn bakeoppgaver – for eksempel elting eller sjokoladesmelting – med kun et trykk på berøringsskjermen.

Stand Mixer vs Food Processor Image 3.jpg Stand Mixer vs Food Processor Image 3.jpg

Vil du ha enkelt hjemmelaget mat?

En foodprosessorer vil gjøre tilberedningen av hjemmelagde måltider smertefri. Hakk grønnsaker og salater på sekunder, eller bland deg selv noe godt. Hvis du velger en pakke med en ThermoResist™ glassblender, kan du blande varme ingredienser rett fra pannen for å lage suppe, eller holde smoothie-ingrediensene iskalde. 
​​​​​​​
Foretrekker du en kjøkkenmaskin? Det finnes et stort utvalg av tilbehør, inkludert pastamaskiner, kvernere og mer, slik at du enkelt kan lage ferske retter fra bunnen av. 

Elsker du å eksperimentere?

En kjøkkenmaskiner en flott måte å prøve nye bakeutfordringer på. Med spesialredskaper for visping, knaing og miksing – eltekroker og kremvisper er også tilgjengelig. Du kan også utvikle matlagingsferdighetene dine med over 25 tilbehør å eksperimentere med, inkludert pastaruller og -formere, matkvernere og tilbehør for frosne desserter. 
​​​​​​​
Foodprosessorer kommer også med en rekke verktøy som gjør at du kan utvikle dine kulinariske ferdigheter. Avhengig av modellen, inkluderer de et presist knivblad, vendbare kutte- og riveskiver, blender og multikvern. For ikke å nevne deigverktøy, juicere, dobbel metallvisp og Express Serve™-tilbehøret, som kutter og lager terninger direkte på tallerkenen eller pannen, noe som betyr ubegrenset kapasitet og mindre oppvask.

Daglig bruk eller for helgekos?

En foodprosessor er perfekt hvis du liker å tilberede fersk mat til de fleste måltider. 
​​​​​​​
En kjøkkenmaskiner ypperlig hvis du trenger noe for regelmessig bruk, i tillegg til ved de spesielle anledningene når du vil bake noe mer kreativt eller lage et stort familiemåltid.

Så, hvilken Kenwood ville passe til deg?

En kjøkkenmaskin er best hvis du er en ivrig baker, de har tilbehør og muligheter til å hjelpe deg med å lage et stort utvalg av retter. En foodprosessor er imidlertid et perfekt alt-mulig-verktøy, som sparer deg tid og krefter dag etter dag. Uansett hva du velger, er det alltid en god investering i kjøkkenet ditt.